Kunst-Wie is wie in de kunstwereld

Posted on augustus 19, 2008

0



De derde editie van de uitgave ‘Wie is Wie in de Kunstwereld’ is verschenen. De uitgave biedt een actueel overzicht van de 171 meest invloedrijke en om andere redenen belangrijke personen, die betrokken zijn bij de handel en wandel van Nederlandse (beeldende) kunst.
Bij alle personen is een toelichting opgenomen op de posities die zij vervullen en de rollen die zij spelen. De meesten zijn met een foto opgenomen.
Verschillende trefwoordenregisters maakt het vinden van personen gemakkelijk. De nieuwe editie vermeldt dit jaar voor het eerst een rangorde van de 25 meest invloedrijke personen in de kunstwereld.
Ter verluchtiging van het doorlezen, worden tussen de mensen die er in de Nederlandse (beeldende) kunstwereld toe doen, opmerkelijke feiten weergegeven die in de maanden voor publicatie plaatsvonden.

De kunstwereld is breed en diffuus. De politiek, het bedrijfsleven, stichtingen, belangenverenigingen, particulieren, instellingen en andere structuren zijn actief. Dat maakt de samenstelling van de edities geen sinecure.
Een zowel volledig als actueel beeld bieden van alle betrokkenen is dan ook vrijwel onmogelijk. Daarvoor verandert er voortdurend te veel. Toch werd de editie van vorig jaar onder andere geprezen om de volledigheid van de opsomming.
‘Wie is Wie in de Kunstwereld’ wordt in samenwerking met een groot aantal personen en instanties samengesteld door de Stichting Kunstweek.

Posted in: Kunst