Nieuws-Verouderde kerncentrale mag niet sluiten

Posted on augustus 14, 2009

10…Ik vraag me af waarom niet iemand het besef had, dat een reactor uit 1960 wel eens niet meer door de APK zou kunnen komen.
Dat ding is bijna 50 jaar oud. Had het niet slim geweest om daar vast rekening mee te houden en op in te spelen om de nu ontstane situatie voor te zijn?.

Lees verder:http://www.nu.nl/algemeen/2059911/wereldwijd-tekort-isotopen-door-sluiting-petten.html

Het Zeeuwse energiebedrijf Delta presenteerde in juni de startnotitie voor de geplande bouw van een tweede kerncentrale in Borssele. Een concept van de startnotitie ligt nu bij het ministerie van Vrom.  Een startnotitie geldt als de eerste officiële stap op weg naar een vergunning voor de kerncentrale.

Lees verder:

http:////www.fd.nl/artikel/11835574/startnotitie-tweede-kerncentrale

Tegen de tijd dat Delta zijn vergunningen heeft en de bouw heeft afgerond zijn we minstens 15 jaar verder, is er een gigantische overcapaciteit van stroom. Wat moeten we dan nog met een kerncentrale? Het is dan ook onwaarschijnlijk dat het energiebedrijf zijn plannen überhaupt gefinancierd krijgt. Het hele plan is dan niet meer dan een originele poging de kernenergiediscussie weer eens op gang te brengen. Goed gedaan, maar zinloos in het licht van de elektriciteitsmarkt van de toekomst met zijn onvoorstelbare overcapaciteit.

Lees verder: http://www.trouw.nl/groen/opinie/article2816334.ece/Extra_kerncentrale_is_totaal_overbodig_.html

 

 

Posted in: Van alles wat