C’est le temps des vacances-dag 3

Posted on juli 14, 2010

4Ben net terug van een fietstochtje…. niks aan de hand…. nog steeds goed weer…. maar het schijnt in het zuiden al te knallen en heb net op buienradar gezien dat het hier ook naar toe komt… jekkes… geen hordeuren in de heg graag….hagel? windstoten…. jemig… wat een heftig begin van deze vakantieweek…
 
Het fluitekruid stond er nog zo mooi bij vanmiddag…
 

Weersverwachting voor vanavond

Zware regen- en onweersbuien met kans op hagel en zeer zware windstoten

Vanuit het zuiden trekken vanavond pittige regen- en onweersbuien over het land, er is daarbij ook kans op hagel en zeer zware windstoten, 75 tot 100 km/uur en in het oosten soms tot 100-120 km/u. Lokaal kan in korte tijd veel water vallen, 20-50 mm. Rond middernacht zullen de zware buien het noordoosten van het land verlaten hebben. De wind is veranderlijk, matig, kracht 3 tot 4 en draait van het westen uit naar zuidwest en neemt aan de kust en op het IJsselmeer toe naar (vrij)krachtig, 5 tot 6 Bft.

Vannacht is het wisselend bewolkt en valt er nog een enkele bui, mogelijk nog met onweer. De temperatuur zakt naar circa 16 graden. De wind is zuidwestelijk, landinwaarts matig, kracht 3 tot 4, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft, in het westelijk kustgebied hard, 7.

Donderdag overdag is het wisselend bewolkt en vooral in de middag kunnen er enkele buien vallen. De maximum temperatuur ligt tussen de 21 graden in het noordwesten tot lokaal 25 in het zuidoosten. De wind is vrij krachtig uit zuidwestelijke richting, langs de westkust krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft.

Advertenties
Posted in: Van alles wat