C’est le temps de mes vacances-Noorderdierenpark Emmen

Posted on augustus 5, 2010

5 

Het Dierenpark Emmen, tot 2004 Noorder Dierenpark genoemd, bevindt zich in Emmen in Drenthe. Het is de enige dierentuin van formaat in het noorden van Nederland. De dierentuin groeide in de loop der jaren uit tot één van de belangrijkste attracties in dit deel van Nederland. Als specialiteit geldt het tentoonstellen van kuddes op relatief grote oppervlakten.

Dit jaar viert het Dierenpark  zijn 75-jarig bestaan en ter gelegenheid hiervan kwam de zgn. "Olifantenparade" naar Emmen in het kader van het Olifantastisch jaar. Vanaf Hemelvaartsdag (13 mei 2010) stonden 75 kunstolifanten in het centrum van Emmen tentoongesteld. De Olifantenparade deed eerder andere steden aan, zoals Londen, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. De kunstolifanten zouden na afloop van deze periode na 1 september 2010 worden geveild voor het goede doel. Echter, zij vielen regelmatig ten prooi aan vernieling, waarna zelfs één van de kunstenaars in juni een nachtwake hield in het centrum van Emmen om vernieling te voorkomen. Uiteindelijk besloot het  college van B&W de olifanten per direct uit het centrum te verwijderen.

Op dit moment staan een aantal kunstolifanten opgesteld rondom de kerk tegenover het Dierenpark. De rest bevindt zich in het park zelf. Indrukwekkend om te zien wat kunstenaars heben neergezet in deze parade. Heb er een aantal gefotografeerd en zal ze zo l angzamerhand hier neerzetten in een foto-album. Voor wie belangstelling heeft voor 1 van deze kunstzinnige olifanten kan op 6 september meedoen aan de veiling. Dan zullen ze per opbod worden verkocht.

Advertenties
Posted in: Van alles wat