Het is 2011-Tijd voor een terugblik

Posted on januari 2, 2011

2We zijn net begonnen met het Nieuwe Jaar…. en ik ben op het laatste moment overgestapt van Windows Live Spaces… naar WordPress…Het valt me op dat sinds ik hier zit meerdere mensen aan het terugkijken zijn in de tijd… Er worden steeds weer oudere logs aangeklikt. Ik heb daarom besloten om deze week maar eens wat “hoogtepunten” van het vorige jaar(of misschien wel ouder) naar voren te halen.

In mijn omgeving heb ik de meest uiteenlopende vogels gefotografeerd, maar heel bijzonder was toch wel mijn ontmoeting met een mandarijneend, die ik aantrof boven op een mestvaalt. Geen gewone plek voor zo’n eend.. lekker in het zonnetje. Ik was op weg naar het tuincentrum, maar had wel mijn camera bij me. Een prachtig gekleurde eend, die haast “niet echt” lijkt….maar hij zat er… leuk om het weer te zien en te lezen”:

Natuur-De Mandarijneend-Posted: April 18, 2010 by studio562614 in Natuur

De mandarijneend is van oorsprong een aziatische vogel die zijn nest maakt in verlaten spechtennesten op grote hoogte. Mandarijneenden worden al enige honderden jaren gehouden als sierwatervogel. In Nederland is het een exoot…. soms wordt op foto’s gedacht dat ie niet echt is… een houten eend in mooie kleuren opgeschilderd… maar hij is echt… een prachtig exemplaar van de natuur… en in Drenthe in mijn omgeving verklaarbaar vanwege die spechtennesten…

Dat deze eenden ook op grote hoogten kunnen leven blijkt wel uit dit filmpje… kijk eens hoe de baby-ducks proberen op de begane grond te komen…..

De Mandarijneend in andere talen:

Engels: Mandarin duck
Duits: Mandarinente
Frans: Canard Mandarin
Italiaans: L’Anatra Mandarina / Papera mandarina
Spaans: Pato Mandarín
Pools: Mandarynka
Tjechies: Kachnicka mandarínská
Noors: Mandarinand
Portugees: Pato mandarim

Advertenties
Posted in: Natuur