Franse Muziek-Zaz

Posted on april 16, 2011

0Isabelle Geffroy, een Franse zangeres, is beter bekend onder de naam ZAZ. Haar muziek is een mengelmoes van jazz, soul en akoustiek.

Tien jaar geleden startte haar muzikale carrière in the blues band “fifty Fingers”. Daarna zong ze in bandjes in Angoulême, met name in een jazz quintet. Verder werd ze 1 van de 4 zangers van Izar-Adatz (Shooting Star), een band bestaande uit 16 mensen, waarmee ze 2 jaar lang tourde in de Midi-Pyrenees en in Baskenland. Samenwerking was er met o.a. Art Mengo, Vladimir Max, Jean-Pierre Mader and Serge Guerao.

In mei 2010, kondigde het Franse tijdschrift Telerama aan “Rumor has swelled in recent weeks: Zaz is a sacred voice, and she will be the revelation of the summer!”. Op 10 mei 2010 brengt Zaz haar eerste album uit met nummers door haar zelf geschreven (“Trop sensitible”) of in samenwerking met anderen (“Les Passants”, “Le Long de la route”, “Prends garde à ta langue”, “J’aime à nouveau”, “Ni Oui Ni Non”). Kerredine Soltani produceerde het album onderr Play On label, en schreef en componeerd de hit single “Je veux”. De popzanger Raphaël Haroche schreef de nummers “Éblouie par la nuit”, “Port Coton” and “La Fée”. In 2010 tekende ze een contract voor haar tournees met Caramba en Sony ATV. Ondertussen is ze al vele malen uitgenodigd voor tv- en radioprogramma’s.

In Frankrijk was ze op tournee in Paris, La Rochelle, Montauban, Saint-Ouen, Chateauroux, Landerneau, Fécamp…), ze was in Canada in de Francofolies of Montreal (Canada), Monthey (Switzerland), Brussel, Berlijn en Milaan. Herfst 2010 stond ze in de hitlijsten van Belgie, Zwitserland en Oostenrijk.

En nu even wat muziek:

Advertenties