Wakker Dier-Handtekeningenactie tegen-Foie gras

Posted on mei 11, 2012

0Het hele jaar door staat bij veel restaurants foie gras op de kaart. Oftewel: de vette lever van een onder dwang vetgemeste eend of gans. Via een lange buis in de keel wordt twee- à driemaal daags een vette maïspap de maag ingepompt. Dit veroorzaakt angst, pijn en ernstige ademhalingsproblemen. Door het vele, vetrijke voer ontstaat een vette lever die haar werk niet meer kan doen, en door de opzwelling ook nog andere organen verdrukt.
Meer dan de helft van de eenden en ganzen raakt gewond aan hals en strot of loopt infecties en botbreuken op. Meer dan eens raakt de slokdarm van het dier geperforeerd door de buis in de keel. De eend of gans sterft een pijnlijke dood.

Wakker Dier werkt aan een beter leven voor dieren. Wegens de grote economische belangen laat de overheid de vee-industrie ongemoeid. Daarom schudt Wakker Dier mensen en bedrijven wakker om het onnodige dierenleed in de vee-industrie te stoppen.
Wakker Dier wil een samenleving die de dieren uit de vee-industrie met respect behandelt. We hebben met onze campagnes en voorlichting al veel successen behaald. Maar zo lang deze dieren nog in donkere stallen en schuren staan, moeten we doorgaan.

Klik op de volgende link en vul het actieformulier in:

https://doneren.wakkerdier.nl/foie_gras?c=3700

Posted in: Dieren, Van alles wat