Koken-Vegetarische lekkernij

Posted on juni 12, 2012

0



Chocolade salamitaart (bron: Goe Gebakken door Wim Ballieu):
Ingrediënten:
75 g boter
100 g pure chocolade
75g poedersuiker
1 ei
1 pakje petit-beurrekoekjes (ik heb wat minder gebruikt)

Bereiding:
1. Laat de boter en de chocolade op een zacht vuurtje smelten tot lauwwarm.
2. Meng er de poedersuiker en het ei bij.
3. Breek de koekjes in stukjes en roer ze door het chocolademengsel.
4. Leg een stuk plasticfolie op het werkblad.
5. Lepel de helft van het mengsel in het midden van de folie. Vouw één kant van de folie over het chocolade-koekjesmengsel en rol verder op. Let wel op dat er geen folie in het midden van de salami terechtkomt.
6. Draai de uiteinden van de folie aan zodat er spanning op de salami komt.
7. Maak met het resterende mengsel een tweede salami.
8. Laat de chocolade salami’s opstijven in de koelkast, verwijder nadien de folie en rol de salami’s naar wens in poedersuiker of in gehakte pistachenootjes.

Posted in: Van alles wat