Kunst-Bronzen Beelden

Posted on juni 15, 2012

0Sonja is gefascineerd door de dynamiek van de levende vorm, die zij probeert te vangen in tal van materialen. Sonja specialiseerde zich in bronzen. Wat haar altijd bijzonder heeft ontroerd is de kwetsbare en bijna sensuele uitstraling van moeder en kind. De moeder die beschermend haar kind vasthoudt en zo zelf ongeweten kwetsbaar wordt. De tederheid en allesomvattendheid van deze relatie staan centraal in haar werk. Het kan een aanraking zijn, een streling, een voorzichtig vasthouden maar ook een onzekerheid van overgave.

Ook de vrouw vinden we in haar oeuvre. Haar figuren zijn zich er niet van bewust dat naar hen gekeken wordt, ze zijn zichzelf in een intieme, herkenbare uistraling.
Soms pal staand in de wind, alleen en genietend van het vrije spel van de elementen, soms krachtig, erotisch of ingetogen. De veelzijdigheid van de vrouwelijke natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron. Voor Sonja is brons het materiaal bij uitstek om hier vorm aan te geven.
De kwetsbaarheid is ook de drijfveer achter haar behoefte om soms dieren te maken. Een magere vogel, een te dikke kangeroe, de toeschouwer raakt onthutst door de gevoelens die de objecten bij hem of haar oproepen.

Het liefste werk zij figuratief, omdat zij zo dicht mogelijk bij haar onderwerp wil blijven. Sonja wil gevoel weergeven, zij wil de toeschouwer laten meebeleven waardoor zij geraakt werd. Haar beelden zijn dan ook om aan te raken, om tastend van te genieten. Zij hebben geen woorden nodig.

Voor meer info kijk op:http://www.bronzenbeeld.com/

Advertenties
Posted in: Art, Kunst